Live life ‘to the fully’

Leef het leven ten volle (een zomer editie)

‘Wat vliegt de tijd’ wordt vaak in een staat van verbazing gebruikt. Soms in bemoedigende zin voor situaties waar tegenop wordt gezien en ook met melancholie en weemoed als iets moois alweer voorbij is.

Gala buitenfeest

Ik ben aanwezig bij het Gala (avond) feest van T en J in de tuin van landgoed GrootRoer in de Parel van het rustieke noorden, bekend om zijn rust en weidse vergezichten. Er zijn opvallend veel gelijkenissen met vijf jaar eerder. Het is prachtig weer, de tuin staat volop in bloei en gaat zich te buiten in weelderige kleuren en geuren. Het terrein is verrijkt met sfeervolle verlichting, een tijdelijk restaurant, sjieke schaduwdoeken, een bar en moderne discotheek. In het buiten restaurant staan lange houten tafels, voorzien van hagelwitte tafelkleden, zilveren bestek, handgemaakte design borden, kristallen wijnglazen en een serie bijzonder mooie top wijnen, elk met een eigen verhaal.

Tientallen gasten hebben ondertussen plaatsgenomen voor het Italiaanse diner. Het galafeest is zojuist begonnen. De zachte avondzon zend milde zonnestralen en geeft even later als afscheid een adembenemende rode gloed, voordat ze tijdelijk verdwijnt naar een nieuw begin, voorbij het weiland richting de horizon en verder. We toasten met het prosecco welkomstdrankje uit de regio Veneto op liefde en vriendschap en op deze bijzondere avond.

T & J

Ik kijk naar de immense vlag met de letters T en J. Deze hing vijf jaar geleden in vol ornaat aan de Andreas kerk op de wierde van het dorp, waar de plechtigheid van de bruiloft plaatsvond. Nu hangt hij aan de zijkant van de tuin. ‘Waarom eigenlijk T en J’? ‘Alfabetisch was J en T logischer geweest’, hoor ik J zeggen en ik glimlach, want ik had net dezelfde gedachtenloop, exact zoals ook vijf jaar geleden. Bij de bar ontvang ik mijn bestelde martini- cocktail (shaken not stirred) van de aardige (en mooie) bardame, loop verder, kijk om mij heen en zie een groep enthousiaste jonge mensen, allemaal feestelijk gekleed volgens de gevraagde dresscode. Er hangt hier heel veel liefde in deze zomers zwoele avondlucht.

Voluit leven

J straalt magisch in haar lange witte bruidsjurk en ik constateer dat vijf jaar geen invloed heeft gehad op haar slanke figuur en engelen uitstraling. Ook de bruidegom heeft de tand des tijds meer dan ruimschoots gewonnen en knock-out geslagen. Ik neem nog een slok en zie met een glimlach hoe hij zijn hand liefdevol even op haar linker schouder legt. ‘Wat een magistrale viering van vijf jaar huwelijk, tezamen met goede vrienden en familie’, denk ik en onbedoeld hebben ze hiermee ook nog de tijd een ‘loer gedraaid’. Want dit beeld heeft wel heel veel overeenkomsten met vijf jaar terug. ‘De vijf jaar oudere film heeft opvallende gelijkenissen met de huidige film’, besluit ik metaforisch.

‘De tijd is vanavond door ons en de liefde via een kromming van de tijdlijn weer vijf jaar terug en op zijn huidige plaats gezet’, mompel ik (tegen mijzelf) en neem gauw nog maar een slok omdat ik even vastloop in mijn eigen vage redenering.

Het is een magische avond en bij de start van mijn luchtig bedoelde speech, word ik onverwachts diep geraakt door deze twee mensen, die met hun prachtige liefde voor elkaar, voor het leven en hun naasten mij voluit in het hart weten te raken. Vanwege het internationale gezelschap ga ik in het Engels verder en houd een pleidooi om het leven optimaal te vieren, ‘Live your live to the fully like J en T’, hoor ik mijzelf zeggen en ik meen met heel mijn hart en ziel deze boodschap, ook al is hij een beetje in een ‘Louis van Gaal achtig’ roestig Engels uitgesproken.

En oh ja, ik heb het later nog even op mijn ‘Translate’ opgezocht en deze zin werd begrepen en vertaald naar ‘leef je leven ten volle‘. Dankjewel Lieve Ton en Jael 🥂 of lieve Jael en Ton. (Beide is goed). Een toast op een liefdevol en vervuld leven.

Luistertip: forever young, Bob Dylanhttps://www.youtube.com/watch?v=Frj2CLGldC4

Leestip: Geluk en welbevinden,https://toniescolumns.blog/2022/03/04/geluk-en-welbevinden/

Een gedachte over “Live life ‘to the fully’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s