Sportvasten bij Marit

Sportvasten bij Marit. Wanneer komt het uit?

‘Doe je mee’, vroeg mijn sportcoach. Ik zat nog na te genieten en in euforie van ons net opgenomen podcast gesprek over gezondheid en leefstijl. ‘Lijkt mij heel tof, een uitdaging’, hoorde ik mijzelf zeggen. Hiermee lag de afspraak vast, want naast ‘avontuur’, heb ik ook ‘betrouwbaarheid’ hoog op mijn waarden lijst staan.

Vervolgens kwam het ‘gepuzzel’ thuis om een geschikte periode voor de Sportvasten tiendaagse te vinden. De eerste planning kon ik direct weer deleten, want in het eerste weekend stond een culinair hoogstaand avontuur gepland voor een zes gangen menu met bijbehorend wijn arrangement, waarbij de chef-kok je gegarandeerd meeneemt naar hogere sferen. We hadden hiervoor drie maanden op een wachtlijst gestaan. Het uiteindelijke Vasten startschot werd gegeven na het Bourgondische weekend. Het voelde als een soort ‘laatste avondmaal’. Ik weerstond en pareerde een volgende bourgondische uitnodiging, want Pasen met bijbehorende familie brunch en gezelligheid werd met veel enthousiasme door een Bourgondisch lid van onze familie naar voren gebracht.

Ik besloot en besefte dat het nooit ‘de goede tijd’ is en daarom zit ik nu in mijn vasten tiendaagse.

90 procent mindset

‘Deze Pasen ga ik vooral wandelen als de familie aan tafel gaat, de verjaardag ga ik ook skippen, in verband met de verleidingen’, dacht ik en bereidde me verder mentaal voor op de dagen waarop eten even niet meer bestaat. Twee dagen afbouwen. Vier dagen sapjes. Vier dagen opbouwen. Gelukkig wel met de juiste supplementen en onder deskundige en enthousiaste begeleiding van mijn sportcoach. ‘Afleiding helpt’ en ‘90 procent is mindset’, zei Marit bemoedigend toen ik met het tasje instructies en voedingssupplementen de sportschool en lifestylecenter Mind & Motion uitliep richting avontuur.

Observatie

Ik besluit deze tiendaagse als een experiment en observatie mbt mijzelf te zien. Welke strategieën zal ik op mijzelf loslaten? Wat ik in cursussen en trainingen meegeef aan anderen, kan ik nu volop op mijzelf toepassen en testen. Het begint met het besluit dit te willen en de checkvraag te stellen; wil ik het echt?, de bekende valkuilen van te voren tackelen, hulp vragen en vol te houden. Mijn waarden, zoals avontuur en betrouwbaarheid helpen daarbij. Daarnaast blok ik het denken aan morgen, alleen de focus op vandaag telt. Voeding bestaat even niet, net zoals winkels waar eten en drinken te koop is. Water kan ook ‘gezellig’ zijn. Ik doe het vanuit passie en niet vanuit noodzaak. Ik stel mij voor dat ik nu geen invloed op ‘dit sport leven’ kan hebben, wel hoe ik het aanpak. En heel belangrijk: mijzelf Complimenten geven.

Resetten en gezondheidswinst

Ik reset mijzelf. Omdat mijn lichaam nu al overgaat van suiker verbranding naar vetverbranding. Omdat ik meer energie ga krijgen en straks mijn Ventoux fiets avontuur energiek kan gaan doen. Omdat ik met gemak mijn lichaamsouderdom meerdere jaren naar beneden kan bijstellen. Omdat ik net als mijn auto, mijzelf ook af en toe een apk gun.

Wordt vervolgd.

Luistertip: Can’t stop the feeling,Justin Timberlakehttps://www.youtube.com/watch?v=ru0K8uYEZWw

Een gedachte over “Sportvasten bij Marit

  1. Succes Anton, je wilt het echt en je bedenkt alle positieve dingen, wat het kan opleveren. Nu breng je in de praktijk wat we onze cursisten leren.
    Mijn 10 daagse heb ik vóór de Pasen gepland, het valt in de ‘vastentijd’….vandaag is het stille zaterdag en dan vieren we Pasen, ook dan en daarna blijf ik doorgaan met …’(h) eerlijk eten’…..
    Gaat je vast ‘goed’ af Anton met en na 🐣 🤞

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s