Quarantaine Binnenstebuiten

‘Beterschap en sterkte’, zei de collega. Deze bemoedigende en goedbedoelde aandacht ontving ik met gemengde gevoelens. Ik staar naar de zelftest en zie de uitslag naar de voor mij negatieve kant uitslaan. Uitslag ‘Positief’. Ik constateer bij mijzelf een weerstand tegen het ‘misbruiken’ van het woord ‘positief’. Binnen de gezondheidszorg is het blijkbaar gebruikelijk. Ik laat het ‘woordgevecht’ maar los en concentreer mij op de komende gevolgen. Met gezonde tegenzin cancel ik onze eerste restaurant bezoek sinds langere tijd, inclusief de theatervoorstelling. Ik zit thuis en voel mij kerngezond. Toch nog wat geworstel om de regels te ontwarren. Ik lees de ‘Wat nu?’pagina van de Rijksoverheid en het staat er echt; ‘Blijf thuis en ga niet meer naar buiten’.

Wat kan wel

Gelukkig waarschuwen het Sociaal Cultureel Planbureau en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving in een brandbrief aan de overheid om de aandacht weer om te buigen naar het fysieke en mentale welzijn van de burgers. ‘Dat kan ook op anderhalve meter’, hoor ik mijzelf mompelen. Want het is juist goed om naar buiten te gaan. Om te bewegen en ontspannen daar buiten in de helende natuur. Ik blijf dus ‘thuis’ en ga vooral naar buiten. Al voel ik mij opeens als een outcast. Een onwelkome gast. Toch blijf ik bewegen, aan mijn conditie en immuunsysteem werken in de buitenlucht. Er is al zoveel over gezegd en soms moet de boodschap herhaald worden. Want, herhaling is de kracht van de boodschap.  

Ik moet denken aan de positieve gezondheid quote van het Institute of Positive Health; draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan en om zo veel mogelijk hun eigen regie te laten voeren? ( En hoe doe jij dat voor jezelf?) Helaas is het gehele overheidsbeleid (nog steeds) teveel gericht op inactiviteit, op binnen blijven.

Liefdevol rebelleren

Eén verhaaltje wil ik hierover nog graag met jullie delen. “LIEFDEVOL” REBELLEREN 2022 NR: 1 van mijn trainer Bouke de Boer van het NTINLP te Limmen. https://boukedeboer.nl Ook te vinden op zijn Facebook. Over gesloten fitnesscentra versus open drankwinkels en cafetaria’s. Met als afsluiting een onderzoekje mbt de gigantische hoeveelheid mensen met overgewicht en de daarbij behorende gevolgen.

Buitenspelen

Genoeg hierover gezegd, geniet van bewegen en het buiten zijn, positief of negatief.

Luistertip; Living in a ghosttown, the Rolling Stoneshttps://www.youtube.com/watch?v=LNNPNweSbp8

Een gedachte over “Quarantaine Binnenstebuiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s