Eenvoud en kwaliteit is mijn stalen kracht

Waar ik vandaan kom weet ik niet meer. Ik dacht Italië. Op een dag lag ik ergens in een Vintage winkeltje in Appingedam. Ik dacht nog, ‘Appingedam en Vintage, als dat maar samengaat’. Later hoorde ik dat alles was verplaatst naar Amsterdam. Ja, daar had ik ook nog wel een tijdje willen liggen.

Anyway, op een dag neemt een mooie vrouw met rank postuur, lang blond golvend haar en prachtige blauwe ogen mij onder de arm mee. Ik herinner mij de tocht nog goed; op weg naar de auto klemt ze mij tegen haar volle boezem, om met de andere hand het portier van de auto open te kunnen krijgen. Ik dommelde even in een gelukzalige ‘staat van zijn’ weg. Mijn stalen omhulsel werd er spontaan warm van. 

Even later stond ik op het glimmend zwarte marmeren aanrechtblad in een schattig huisje ergens verderop op het Groningse platteland. Langere tijd werd ik regelmatig gevuld met water en Italiaanse koffie. Prachtige rituelen volgden meerdere keren op een dag. Deksel erop geschroefd, mijn stekker ingeplugd in het stopcontact en gloeien maar.

Totdat het hoogste punt kwam en ik mij heftig pruttelend totaal overgaf aan het genot om het heetgekookte water met de koffieinhoud door mijn stalen uiteinde naar buiten te laten spuiten. Exact op 92 C, heb ik begrepen. Dit alles voor het ultieme koffiegenot.

Helaas staat er sinds kort zo’n snobistisch Nespresso cupjes apparaat naast mij. ‘Voor gemak’ heet hij en het ergste is dat ‘Voor gemak’ er weliswaar glimmend, glanzend en indrukwekkend uitziet, maar er komt alleen maar onder een kort monotoon gebrom een pislauw slap kopje koffie uit. Niet te vergelijken met de kwaliteit waar ik voor sta. Mijn missie, mijn doel om alleen voor de beste kwaliteit en het ultieme genot te gaan. Nu word ik alleen nog maar in het weekend gebruikt. Ja, in deze tijd van verplicht thuiswerken zien ze mij even weer staan. Toch voel ik mij gedegradeerd. Ik ben verdrietig. Het enige lichtpuntje is dat deze cupjes apparaten het nooit lang volhouden, snel oud zijn zeg maar. Eenvoud en kwaliteit is mijn stalen kracht.

Nagekomen extra nieuws; in verband met een onverwacht heftige kortsluiting ben ik even uit de roulatie. Waarschijnlijk te lang en teveel alle emoties onder water geprobeerd te houden. 

https://www.youtube.com/watch?v=J2em33gLcF0Luistertip: De eenvoud, Stef Bos

2 gedachten over “Eenvoud en kwaliteit is mijn stalen kracht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s