Sequoia

In mijn droom hutselde ik vannacht van alles doorelkaar. Over zoveel mogelijk thuis moeten blijven en over het helpen van de natuur. In iedere tuin een Sequoia boom planten was in mijn droom de ultieme oplossing. Ik werd zelfs midden in de nacht ‘wakker’ en zag dit als de oplossing voor alle problemen en vond dat ik dit briljante idee direct moest opschrijven, om het niet te vergeten. Waarschijnlijk ben ik niet eens wakker geweest en vond dit alles in mijn droomwereld plaats.

Thuis

Vanochtend zag ik de sporen van mijn onrustige nacht; het kussen lag aan het voeteneind en de extra deken naast het bed op de grond en ik had hoofdpijn. Ik vroeg mij de betekenis van mijn droom af. Ik had onrustig geslapen en stond toch maar op om de normaal gehanteerde structuur te blijven volgen. In verband met ziekte van een gezinslid mocht ik namelijk voorlopig niet buitenshuis gaan werken. Bij mijn kopje koffie (Ik voelde nu echt de betekenis van ‘bakkie troost’) las ik over de sequoia boom.

Sequoia

De sequoia boom is de hoogste boom ter wereld en kan wel meer dan 115 meter hoog worden. Er zijn voorbeelden dat er een tunnel gemaakt is door de stam van de boom, waardoor een auto kan rijden. Deze giganten komen nu nog in Californië voor. Ik heb ze ooit van dichtbij mogen aanschouwen en aanraken, tijdens mijn bezoek aan het Redwood National Park. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van de schoonheid en power die deze bomen uitstralen. Ook al was het een onrustige droom, ws een reflectie van deze onrustige tijd op mijn gemoedstoestand, de strekking van de droom was wel positief. ‘Gezonde bomen staan voor positieve energie en hoop’, las ik bij de op internet opgezochte dromen uitleg. Ooit kwamen deze ‘reuzen’ ook op het noordelijk halfrond voor.

Verandering

‘Gelukkig bestaan ze nog’ dacht ik hoopvol en fantaseerde deze bomen hier bij ons in de Groninger klei van het Hogeland. De NAM was ons dorp toch nog 100 bomen schuldig. Ze hadden in verband met hun terugplaats beleid mij gevraagd wat een geschikte locatie in ons dorp kon zijn. Deze reuzen zouden ons land een geheel nieuw gezicht kunnen geven. Een soort van nieuwe start in een tijd van verandering. Honderd fiere, stoere, sterke, veerkrachtige bomen die ook respect afdwingen. Stevig met de wortels (poten)  in de klei, reikend naar de hemel en echte overlevers.

‘Ook te gebruiken als metafoor voor ons om gezamenlijk deze periode door te komen op weg naar verandering’, mijmerde ik en voelde opeens een impuls om een boom te omhelzen.

Luistertip:A Forest, The Cure

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s