Nijntje Pluis

Laatst had ik een discussie met mijn zoon over het bijblijven met betrekking tot het nieuws.Hij vertelde mij dat hij geen kranten las en ook nooit naar het journaal keek. De reden hiervoor was al die ellendige beelden en negatieve berichtgevingen. Hij werd daar naar van. Ik vond toch dat je zeker wel op de hoogte moest zijn van alle ontwikkelingen in de wereld, al hield mij zijn besluit vanaf dat moment steeds bezig.

Ik moest hier afgelopen weekend weer aan denken. Ik had gelezen dat we tegenwoordig ongeveer zes weekendkranten per dag aan informatie over ons heen krijgen. Ik had net een overload aan negatief nieuws, nl agressie, ellende, terreur en populisme via mijn zaterdagochtend krant moeten verwerken. Ik heb mijn ogen even gesloten toen nog eens in een acht uur journaal in beeld en geluid herhaald werd dat een militair een gewonde op de grond liggende man met zijn pistool afschoot.

Onze hersenen zijn helemaal niet berekend op al deze veelheid aan negatieve prikkels. Daarnaast weet ik dat informatie ons vooral onbewust dagelijks beïnvloed. We raken overprikkeld en stress en burnout en depressie zijn momenteel de grootste volksziekten. Als ik de verhouding negatief nieuws versus positief nieuws op een dag zou bijhouden, zou ik waarschijnlijk schrikken.

Het is dus nu tijd voor een paradigma shift!

Ik hou geen pleidooi om negatief nieuws helemaal uit te bannen of te ontkennen, echter ik stel voor dat we ons vooral gaan focussen op positief nieuws.Dit betekent dat we negatief nieuws moeten ombuigen naar dat wat we wel willen, denken in mogelijkheden en dat uitdragen.We gaan elke dag complimenten aan elkaar geven, we gaan elke dag iemand helpen.

We gaan lief zijn voor elkaar. Lief zijn wordt verheven tot iets wat mag, kan en vooral top en stoer is. We gaan ons bewust worden van de negatieve impact van negatieve opmerkingen naar elkaar, want elke negatieve opmerking naar iemand, wordt pas gecompenseerd bij minimaal vijf positieve opmerkingen naar diegene. Dus er is werk te doen, want we trappen allemaal te vaak in de valkuil van negativiteit.

Nijntje Pluis wordt onze nationale held en ons lichtend voorbeeld. Jip en Janneke ons kompas.

Begin nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s