Hersenprogrammering ( niet LEZEN)

Alweer jaren geleden ontmoette ik ongeveer tegelijkertijd op mijn werk Greetje en Geesje.

Eenmaal had ik mij vergist in de juiste naam bij de daarbij behorende persoon. Ik had mij heilig voorgenomen om hun namen niet meer te vergeten. Vanaf dat moment kwam het echter nooit meer goed. Ik haalde ze altijd door elkaar.

Nu moet ik zeggen dat ik ook niet intensief contact met hen had, dus als ik een van beiden weer eens ontmoette, moest ik altijd weer super alert zijn om de juiste naam bij de juiste persoon te noemen. Als ik er echt niet uitkwam, ging ik expres de naam wat onduidelijk uitspreken, een confabulerende mengeling tussen Geesje en Greetje in. Het was uiteraard niet echt ideaal.

Later leerde ik op een training iets over het onbewuste, namelijk dat ik mijzelf steeds verkeerd zou hebben geprogrammeerd door steeds het woord NIET te gebruiken. Ik herhaalde steeds tegen mijzelf dat ik NIET moest vergeten de juiste naam te noemen en nu wil het geval dat het onbewuste het woord Niet niet kan vasthouden. Dus het gevolg was dat ik steeds aan het vergeten was om die twee namen te onthouden.

Er zijn mensen die het gesprek beginnen met: “Ik wil niet onbeleefd zijn, maar”….. en blijken vervolgens erg onbeleefd. Ik wil mij niet opdringen…en dat zijn echt opdringerige mensen.

Een goede vriend van mij vertelde mij onlangs in een gesprek over zijn relatie dat hij niet wou scheiden, daarmee wist ik dat hij daar mee bezig was, alleen nog niet bewust misschien.

Nog een laatste voorbeeld;

Bij ons in het dorp ontdekte ik onlangs een wandelpad tussen de achtertuinen en het weiland door. Je gaat eerst een hek door, op het bijbehorende bord staat dat dat deze route vrij toegankelijk is van zonsopkomst tot zonsondergang. Dit klinkt prima, ik krijg al zin in die wandeling.

Echter er staat ook : Niet betreden op Nieuwjaarsdag.

IK weet nu al wat ik komende nieuwjaarsdag ga doen.

2 gedachten over “Hersenprogrammering ( niet LEZEN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s