Just another night

En over het doorbreken van patronen

Tijdens de autorit naar het startpunt voor een wandeling, hoor ik op de radio een prachtig nummer van de Rolling Stones. Tenminste dat dacht ik. Het nummer wordt niet afgekondigd en ik blijf ‘zitten’ met flarden van dit deuntje met bijbehorende stem en riff.

Oosterwijtwerd

Het is een prachtige winterse windstille en zonnige zondagmiddag. We genieten intens van de stilte, het buiten wandelen en het samenzijn. De weidse Groningse vergezichten completeert het tot een rustgevende ervaring. Het kleine kerkje op de wierde is geopend. Alle kerkjes hier op het platteland worden beheerd door vrijwilligers en zijn overdag vrij toegankelijk. Naast het bezichtigen is het ook handig voor een eventueel bezoek aan het toilet, het vullen van de veldfles met water., of gewoon voor een meditatieve pauze. In het kerkje van Oosterwijtwerd staat zelfs koffie en thee in thermoskannen klaar, met dank aan de vrijwilligers. Er staat een geldkistje waarin een vrijwillige bijdrage gedeponeerd kan worden. Op de terugweg komt het deuntje weer terug in mijn hoofd en laat mij niet meer los. Helaas weet ik de titel niet.

Het vervolg 

Vervolgens begint mijn speurtocht. Mijn doel is te achterhalen welk nummer dit is. Mijn strategie begint met het voorzingen van het kleine gedeelte dat in mijn geheugen is blijven ‘hangen’.  ‘I need your love pampampam, I want your love pamoampam’, zing ik met overtuiging, echter toehoorders kijken mij alleen maar vaag en een beetje meewarig aan. ‘It doesnt ring a bell’, zeg maar. Ik zet een zwaardere hulplijn in, namelijk een paar goede vrienden, waarvan ik weet dat ze ‘Leo Blokhuis’ – achtige kennis van de popmuziek en bijbehorende geschiedenis hebben. De gegeven tips helpen helaas niet verder. Een avondje op de bank ‘Rolling Stones’ beluisteren op spotify levert ook niets op. Behalve dat ik ontdek dat er wel erg veel herhaling (live uitvoeringen) aanwezig is in hun uitgebreide oeuvre. Mijn stemming wordt er ondertussen ook niet beter op, want ik wil het perse weten. En daarmee wordt mijn waarde en kwaliteit ‘vasthoudendheid’ ook weer eens optimaal geactiveerd. Bewust van een laatste troef loop ik langs dorpsgenoot Joop op weg naar huis. Hij is muzikant en ik hoop een goede kans te maken op de ontknoping van dit vraagstuk.

Slot

Het voorzingen levert helaas niets op. Wel zijn briljante tip om bij de NPO radiozender op de desbetreffende dag de uitzending terug te beluisteren.Ik wist niet dat dit kon en ga hoopvol naar huis. Op Radio 2 vind ik op tijdstip 15.20 uur eindelijk ‘mijn’ nummer. Het blijkt niet van de Rolling Stones te zijn, wel van Mick Jagger solo met ‘Just anothter night’.

Leerpunt

Ik ben blij, haast eufoor dat ik het nummer gevonden heb. ‘Daarnaast is het ook nog een mooi nummer’, vul ik mijzelf aan. ‘Toch ook een leermoment’, reflecteer ik. Want ik zat teveel  in hetzelfde denkspoor. Bij een volgende zoektocht, vraag ik mijzelf of ik wel genoeg buiten de bestaande ‘groef’ kan denken. (Zie de leerzame quote van Albert Einstein hieronder 😎).

(Her) kennen jullie vergelijkbare situaties? 

Liefs, Tonie 

Luistertip: Mick Jagger, just another night, 1985 van zijn solo debuut album , She’s the bosshttps://www.youtube.com/watch?v=4Lum1anp7V8

Quote: We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt” (Albert Einstein)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s