Uitstapje christelijke vrouwenbond

De bus passeerde rond middernacht bijna geruisloos de grens met Duitsland. Angelique staarde uit het raam en mijmerde over het uitstapje van dit weekend. Het was een gezamenlijke activiteit waar een maandenlange voorbereiding aan vooraf was gegaan. Uiteindelijk stond er dan ook een gedegen programma, waarbij rekening was gehouden met de wensen van alle leden van de vrouwenbond. Onder andere zou in Grossarcen het miniatuur spoorwegmuseum en de plaatselijke sigarenbandjes club bezocht gaan worden. Voor beide onderdelen kon ingetekend worden. (wel snel erbij zijn, vanwege grote belangstelling) Ontvangst met koffie en hoogpolig gebak, (een Kreisen kuchen met slagroom, specialiteit van de streek Moesel am Rhein)

Hoogtepunt is dan toch wel het bezoek aan de naalden en spelden fabriek te Offnungsradeln (vlakbij schmerzflugen) Dit is een initiatief en uitwisseling van de naaldenfabriek te Naaldwijk, waarbij vooral aandacht wordt geschonken aan het ontstaan, verdere oorsprong, fabricage en culturele aspecten rondom het omgaan en houding met betrekking tot naalden door de tijd heen en verschillen in gebruik. Vooral interessant zijn de verschillen in het ‘opspelden’ in verschillende regio’s . Er wordt diep ingegaan op de vele variaties in zienswijze. Helemaal opvallend zijn de grote verschillen in de doorontwikkeling van de naald tussen de regio’s Offnungsradeln en Schmerzflugen, waarbij interessante uitleg wordt gegeven middels een 6,5 uur durende workshop over het veilig gebruik van naalden zonder gelijk terug te moeten vallen op de vingerhoed en naaldenkoker. Speciale aandacht wordt ook geschonken aan het oog van de naald.

Angelique hoopt vooral tips te krijgen over het nog efficiënter rijgen van garen door de naald. Nieuwe lock ontwikkelingen en verrassende nieuwe inzichten schijnen het reguliere rijgen van het garen door het oog een totale omwenteling in gebruik te geven. Er wordt zelfs al gesproken over het stoppen met de stopnaald, echter dit zijn alleen nog maar geruchten.

Bij deelname wordt trouwens een handig ingebonden boekje met harde kaft (in kleur) verstrekt aan alle deelnemers. Ook de diaserie schijnt zeer indrukwekkend te zijn. Enige basis kennis is uiteraard wel gewenst, omdat verder wordt geborduurd op de basis kennis van de cursus ‘naald en garen en nu jij!’
Een leuk weetje is dat Schmerzflugen zich onderscheidend heeft doorontwikkeld in de spelden en een begrip is geworden op internationale congressen. Een groot voorbeeld zal het congres The Needle, in Krkjajacretsu ( Tsjechië) worden. Vooral de variatie in gekleurde speldenkoppen gaf een verfrissende kijk op de speldenwereld en was een schitterende upgrading van het imago. Verschillende grote namen ( sprekers) zullen in Krkjajacretsu aanwezig zijn. Het programma is ook zeer indrukwekkend, met onder andere workshops over ; Stikken, Naden en Zomen, Ruches, Rimpelen en Plooien. Klapstuk is de bespreking in de grote zaal over het belang van de juiste steken.

Angelique haar blik viel op een passage uit een tijdschrift, welke bij haar buurvrouw op schoot lag;
‘Stop regelmatig en vraag je af: is dit stimulerend voor me? Laadt dit mij op?
Haar blik ging naar buiten, naar de buitengebieden van de regio Schmerzen van Moesel am Rhein en ze staarde voor zich uit.

Luistertip  She’s leaving home Beatles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s